Печено пиле на шиш

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
376
2
20/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо644
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват смляната морска сол, чесънът на гранули, ронената чубрица, черният пипер, кимионът и зехтинът и се разбърква до получаване на хомогенна каша.

Пилето се измива и почиства и се намазва обилно отвън и отвътре със сместа от подправките.

Слага се в дълбок съд с предната част надолу и се пълни гръдният кош с бирата. Слагаме клончетата розмарин вътре и овкусеното пиле се оставя за една нощ, покрито в хладилник. На следващия ден е готово за печене.

Приготвя се хубава жар за пилето и се забиват колчета отстрани на жарта, върху които ще се подпре шиша. Добре е да напалите и втори огън, от които при нужда да прехвърляте жар.

Пилето се нанизва на подходящ шиш и се слага над жарта. Периодично се маже със зехтин и шиша се върти.

Пече се около час и нещо до готовност на месото и хубав загар. Печеното пиле на шиш се поднася със свежи зеленчуци и добре охладена бира.

Добър апетит с това страхотно печено пиле на шиш!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар