ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Картофени крокети със сос Бешамел

Картофени крокети със сос Бешамел

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k169
19/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • брашно - 7 с.л.
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • галета - 6 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги сваряваме. След това ги обелваме, докато са още топли, а като изстинат, ги настъргваме на ситно ренде или ги пасираме с преса.

Леко запържваме половината част от брашното в кравето масло и го разреждаме с млякото. Изсипваме получения сос Бешамел върху настърганите картофи.

Прибавяме жълтъците, дребно нарязания кромид лук, настърганото сирене, черния пипер и солта.

Разбъркваме хубаво сместа и от нея оформяме картофени топчета колкото орех, които овалваме последователно в останалото брашно, леко разбитите белтъци и галета и изпържваме нашите крокети в предварително загрятата мазнина.

Поднасяме готовите картофени крокети със сос Бешамел като топло предястие или като вегетарианска вечеря.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: