Печен свински джолан с мед

АнабелАнабел
Ветеран
549
2k
1k
218
19/02/2020
"Когато печеният свински джолан с мед се появи на трапезата, чуваме само аплодисменти "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 604
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива хубаво и слага в тенджера. В нея се наливатвода и 250 мл. бира.

Прибавят се нарязани на едро лук, моркови и целина. Добавят се сол, дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна, две розички карамфил.

Свинският джолан се вари с подправките за около час. В купа се смесват медът, горчицата и супена лъжица от бульона в който се е варило месото.

Сместа се разбърква и с нея се намазва печеното свинско. Слага се в тавичка и се пече на 200 градуса до готовност, като от време на време се полива с бульон.

Печеният свински джолан с мед е превъзходно зимно ястие.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар