Баница с ябълки и локум

18/02/2020
"Баничка с ябълки и локум всеки обича, затова и я приготвихме - ето ви рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр. - зелени
  • локум - 1 опаковка
  • кори - 1/2 пакет - фини
  • захар - 3 с.л. - кафява
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • канела - 2 щипки
  • лимонена захар - 1 ч.л.
  • краве масло - за намазване на корите
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги настъргваме. Сипваме ги в тенджера, добавяме захарта и маслото и задушаваме за 10 минути.

Добавяме галетата и задушаваме за още 2-3 минути. Отместваме настрани, сипваме канелата и лимонената захар и разбъркваме.

Намазваме три кори с масло, като трябва да намажем и между корите.

Поставяме обилно от плънката на единия край.

Подреждаме върху плънката за баницата парченца локум и навиваме на руло.

Подреждаме и оформяме всички рула за сладката баница с ябълки в тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с масло.

Отгоре мажем баницата с масло и поръсваме с кафява захар.

Печем баницата с ябълки и локум на 200 градуса около 25 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар