Свинско с праз по панагюрски

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
376
2
18/02/2020
"На това му се вика народна рецепта - свинско с праз по панагюрски, да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо936
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г преснина (от корема, от бут)
  • праз - 5 стръка
  • олио - 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • лют червен пипер - едро смлян на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно пържено свинско прясното свинско месо се нарязва на късчета (залци) и се запържва в загрятото олио до хубав златисто-кафяв цвят.

Посолява се с черен пипер и сол на вкус и се прехвърля в чиния.

Праз лукът се обелва от външните листа и се нарязва на не много едро.

Задушава се в мазнината от свинското месо до пълното му омекване, като се поръсва и с щипка сол.

Щом празът се задуши, свинското се връща в тигана при праза, поръсва се със щипка черен пипер, добавя се сладък червен и лют пипер и се разбърква добре.

Ястието се оставя да къкри на слаб огън още няколко минути под капак.

Свинското с праз по панагюрски се поднася горещо в компанията на чаша хубаво домашно червено вино.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар