Празнична солена торта по украински

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
368
2
15/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо687
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода се сваряват обелените картофи и моркови. Изцеждат се и се оставят да се охладят.

В друг съд се сварява цвеклото, изцежда се от водата, обелва и настъргва на едро ренде.

Картофите, морковите и белтъците на яйцата на също се настъргват на едро ренде, а лукът и краставичките се нарязват на ситно. Жълтъците се натрошават или настъргват.

Маринованата херинга се почиства от костици и се нарязва на парченца. Тъй като херингата е маринована в зехтин, той не се изхвърля, а се смесва с настърганото цвекло, към него се добавя малко сол и черен пипер на вкус, и се разбърква.

На дъното на голяма чиния се постя ред картофи и се притискат с опакото на лъжицата. Покриват се с тънък пласт майонеза, след това пласт накълцан червен лук, пласт кисели краставички, след това моркови, отново пласт майонеза, херинга, настърганите жълтъци, цвекло, майонеза, белтъци, лук.

Завършва ме нашата солена торта с настъргано цвекло. И картофената торта се притиска с ръце, за да се оформи и да се слеят пластовете.

Накрая тортата се намазва със съвсем тънък слой майонеза, може да се използва четка.

Празничната солена торта се охлажда в хладилник за няколко часа и се сервира украсена със стрък магданоз.

Добър апетит с тази вкусна украинска торта!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар