ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Празнични пълнени пилешки бутчета

Празнични пълнени пилешки бутчета

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6463k2k4541
Празнични пълнени пилешки бутчета
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
14/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Пилешки бутчета за празник, които заемат достойно централно място на трапезата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. обезкостени
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • ориз - 1 к.ч.
  • царевица - 4 с.л. консервирана
  • грах - 4 с.л. консервиран
  • черни маслини - 7 - 8 бр. без костилка
  • краве масло - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за паниране
  • галета - за паниране
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката, като се сварява оризът в подсолена вода.

След като е сварен, се прибавят царевицата, грахът, нарязаните на дребно маслини и кравето масло.

На пилешките пържоли се отстранява кожата, след което се начукват леко и овкусяват със сол и смлян черен пипер.

Във всяка готова пържола се поставя от плънката, след което се прегъва и защипва с помощта на клечки.

Пълнените пилешки пържоли се овалват първо в брашно, после се потапят в разбити яйца и отново в галета.

Пускат се в тиган със сгорещена мазнина и се изпържват от всички страни.

Като се извадят, се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Празничните пълнени пилешки бутчета се сервират с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: