Начин на приготвяне
За това вкусно мезе с помощта на чаша изрежете кръгчета от шунката слайс. Завийте ги на фунийки - това ще са цветчетата на нашето предястие букет.
Изберете не много люти чушки. Измийте ги и ги подсушете. Разрежете седем от тях под ъгъл през средата. Запазете горната част на чушките и в тях сложете по една фунийки от шунка.
Семената част на чушките отстранете внимателно и сложете във всяка фунийка - това са тичинките на нашите цветя.
Наредете получените цветя за празничното предястие в подходяща чиния за сервиране. Към всеки цвят прикрепете перце от зелен лук за стъбло.
Краставицата измийте и подсушете, разделете по дължина на две, без да белите кората и с помощта на нож изрежете красиви листенца и дооформете чрез леко издълбаване.
Останалите люти чушлета разполовете и също изрежете листенца. Украсете букета с перца зелен лук.
Поднесете това празнично пикантно предястие букет с подходящо питие.
Добър апетит и наздраве!