ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Печен фазан с плънка

Печен фазан с плънка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Печен фазан с плънка
22/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции3
"Не се притеснявайте да експериментирате в кухнята, защото така се раждат най-вкусните ястия и специалитети!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най - напред се приготвя плънката. Запържва се лукът, нарязан на дребно. Към него се прибавят дреболиите на фазана, предварително сварени и нарязани на дребно. Като се позадушат, слагат се почистеният ориз, черният пипер, солта и кестените, които предварително са опечени, обелени и сварени в прясно мляко.

Плънката се залива с 2 кафени чашки вода. Като се поизпари водата, с плънката се напълва фазанът, който предварително отвътре е леко посолен, поръсен с черен пипер и намазан с масло.

Птицата се зашива и се пече на умерена фурна, като от време на време се маже с вино и масло.

Готовият фазан се поднася с пресни салати или туршии.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: