ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Селска постна яхния

Селска постна яхния

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2651k3k231
Селска постна яхния
Снимка: Росица Петрова
11/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен - 2 стръка пресен или 1 ч.л. сух
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете всички зеленчуци. Чушките разрежете на две и отстранете семенната част.

Загрейте олиото и запържете в него лука и морковите. След като лукът омекне, добавете гъбите и чесъна. Запържете и тях за кратко.

Щом остане само на мазнина, прибавете брашното. Разбъркайте добре и добавете червения пипер и около 1, 5 л топла вода.

След това сложете всички подправки, чушките и картофите. Гответе тази постна яхния около 30 минути.

С лъжица извадете чушките, отстранете люспата и ги нарежете на ситно. Върнете ги отново в тенджерата със зеленчуковата яхния.

Накрая поръсете готовата яхния със ситно нарязан пресен магданоз.

Сервирайте Селска постна яхния с домашен хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: