Целувки за Свети Валентин

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
289
42
66
2
11/02/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За белтъците
  • белтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 1 в.ч. или на вкус
  • бяло вино - 1 к.л.
  • За домашен течен шоколад
  • сухо мляко - 250 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • какао - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с пудрата захар на пухкав сняг. За тази цел бъркалките на миксера, като и купата, в която ще се разбият белтъците, трябва да са идеално сухи.

Докато разбивате белтъците, капнете на няколко пъти и кафената лъжичка бяло вино за аромат.

Шприцирайте белтъчната смес в тава, покрита с хартия за печене, и изпечете целувките на 140 градуса, докато порозовеят. Не отваряйте вратичката на фурната, както по време на печене, така и 10 минути, след като сте я изключили.

За домашния течен шоколад в купа смесете сухото мляко и какаото и разбъркайте много добре.

В тенджера сипете 1 ч.ч. вода, добавете захарта и разбърквайте на слаб огън, докато захарта се разтопи. Едва тогава добавете маслото, когато и то се разтопи, смъкнете от котлона.

Сипете сместа от какао и сухо мляко и разбъркайте много старателно. В тази част не се препоръчва да се използва миксер, а бъркалка.

Оставете на хладно място да се охлади и стегне по-бързо.

Слепете целувките с течен шоколад и поръсете с какао, по желание може да поръсите и с кокосови стърготини или към течния шоколад да ги добавите.

Много нежни целувки за Свети Валентин!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар