Гарнитура от задушен ориз с гъби

10/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 200 г в буркан
  • лук - 1 глава, кромид
  • краве масло - 125 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме гъбите от водата в буркана и ги нарязваме на тънки ивици. Леко ги задушаваме в част от кравето масло.

Разтапяме останалото масло в тавичка, изсипваме изчистения и измит ориз, разбъркваме няколко пъти, посоляваме и заливаме с гореща вода в съотношение 1:2, 5.

Прибавяме лука, нарязан на половинки, и слагаме ориза да се задушава във фурната, докато набъбне и поеме водата.

След това прибавяме задушените гъби. Подправяме с червен пипер.

Разбъркваме внимателно готовата гарнитура от задушен ориз с гъби и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Вкусен ориз на фурна, който става не само за оризова гарнитура, но и за основно вегетарианско ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар