ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Курбан чорба за обредни празници

Курбан чорба за обредни празници

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k171
Курбан чорба за обредни празници
26/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Обредните празници не минават без курбан чорба - даваме ви рецепта за такава"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг или телешко
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 голям резен
  • магданоз - 3 корена
  • кромид лук - 2 глави
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • гъби - 200 г (по желание)
  • магданоз - 1 връзка
  • зелени чушки - 3 бр.
  • домати - 4 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • краве масло - 60 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме месото на порции и го слагаме да се вари заедно с нарязаните на дребно ароматни корени, като махаме пяната внимателно, без да разбъркваме, за да не потъмнее бульонът.

След като заври, посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновите листа и гъбите - нарязани на едро, към нашата агнешка чорба.

Когато месото е полусварено, добавяме кравето масло и нарязаните на едро картофи, чушки и домати към курбан чорбата.

Наръсваме готовата курбан чорба за обредни празници с нарязания на дребно магданоз.

Можем да отбележим, че ако използваме тлъсто месо, не слагаме мазнина в магданозената супа с агнешко.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: