ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Свинска чорба пача

Свинска чорба пача

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k223
27/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Свинска чорба пача за ценители - който я обича, ще се наслади на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 600 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 5 - 6 с.л.
  • лют червен пипер - по ваша преценка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво свинската глава. Заливаме я със студена вода и я сваряваме, след което я обезкостяваме.

Нарязваме месото на малки парченца, а бульона застройваме с варена на водна баня застройка от киселото мляко, яйцето и брашното.

Готови сме да сервираме готовата свинска чорба пача, като при сервирането в чиниите поставяме от месото и заливаме с бульона.

В отделни съдове поднасяме счукания чесън със сол и оцет и лютивия червен пипер.

По наше желание, вместо варена застройка към бульона за свинската пача можем да добавим само прясно мляко.

Много вкусна свинска супа, с която да се сгреете в по-стените дни. Идеалната зимна чорба!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: