ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с телешко месо, шунка и сметана

Борш с телешко месо, шунка и сметана

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k192
Борш с телешко месо, шунка и сметана
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на парчета, заливаме със студена вода и поставяме на силен огън да заври.

Като кипне, премахваме пяната и посоляваме. Оставяме да ври на слаб огън.

Когато преценим, че месото вече е поомекнало, прибавяме нарязаните на едро кубчета картофи и червеното цвекло, нарязано на тънки ивички.

В свинската мас и малко вода задушаваме нарязаните на тънки ивички моркови и целина. След като поомекнат, прибавяме нарязаното на тънки ивички зеле и дребно нарязания кромид лук. Задушаваме до омекване и прибавяме към тази витаминозна супа.

Накрая слагаме нарязаните на дребно домати и нашата зимна супа се досварява. Прибавяме нарязаните на малки кубчета шунка и отстраняваме готовия Борш с телешко месо, шунка и сметана от котлона. Подправяме със сметаната и черния пипер.

Не пропускайте този вкусен борш по руска рецепта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: