Супа от варено агнешко със зеленчуци

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
251
964
29
10/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на парчета, заливаме със студена вода и поставяме на силен огън.

След като заври, премахваме пяната и посоляваме, а след това оставяме да ври на слаб огън.

Прибавяме последователно нарязаните на едри кубчета целина и един от морковите.

Когато месото и зеленчуците поомекнат, добавяме нарязаните на кубчета картофи и пресния лук, нарязан на дребно. След 10-15 минути добавяме и нарязаните домати.

Вече сме готови да оцветим нашата супа от варено агнешко със зеленчуци с помощта на маслото, в което предварително сме задушили настъргания втори морков.

Поръсваме със ситно нарязания магданоз и смления черен пипер готовата агнешка супа. Отделно в сосиерка поднасяме настъргания хрян с оцет.

Много вкусна селска супа, която задължително трябва да сервирате с топъл хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар