Шуменски улични мекици

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
10/02/2020
"Ето ги и шуменските улични мекици - истинска класика в жанра "
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо938
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясна мая - 10 г
  • вода - 1 к.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - до меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за мекици се замесва меко тесто, което се оставя да втаса 30 минути.

С намокрени или намазнени ръце се късат топки, които се разтеглят с ръка и се пържат в маслена баня.

В моя случай късах малки топки тесто за мекици, но класическите <улични мекици са малко по-големи. То е въпрос на вкус.

Шуменските улични мекици се поднасят със сирене, плодово сладко или айран..

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар