ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб от тиквено брашно

Хляб от тиквено брашно

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k6812
Хляб от тиквено брашно
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
09/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • тиквено пюре - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясна мая - 8 г
  • тиквено брашно - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, сварете и пюрирайте с пасатор тиквата.

Оставете леко да поизстине, докато приготвите останалите съставки.

Пресейте брашното (600 г, в зависимост от вида на тиквата, може да е необходимо повече) и направете кладенче.

Активирайте маята с 1 с.л. захар с 3 с.л. топло прясно мляко и изчакайте да втаса.

В кладенчето залейте топлото прясно мляко, активираната мая, тиквеното пюре, олиото и солта.

Замесете меко тесто и оставете да удвои обема си.

Удвоеното тесто оформете и преместете във форма за печене и изчакайте още веднъж да удвои обема си.

Изпечете хляба на 170 градуса за около 40 минути на долен реотан и вентилатор.

Хлябът от тиквено брашно е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: