Чорба от зрял фасул по селски

17/02/2020
"Всички обичат бобената чорба, дори онези, които не си го признават, знаем, че тайничко си купуват пакети... "
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула в студена вода за 2-3 часа, а може и за цяла нощ. След това тази вода я изхвърляме.

Заливаме отново със студена вода, добавяме нарязаните на малки кубчета морков, целина, лук, както и олиото и слагаме на котлона да заври.

След 10-15 минути добавяме нарязаната на дребно пиперка, а когато чорбата е почти готова слагаме дребно нарязания домат.

Варим още 15-20 минути и прибавяме солта и джоджена.

След 5-10 минути махаме от котлона готовата боб чорба, подправяме с оцета и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Вече можем да се насладим на вкусната чорба от зрял фасул по селски.

Поднасяме това вкусно ястие с боб в комбинация с топъл селски хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар