Страхотни пържени донъти

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
145
501
551
53
09/02/2020
"Трябва ви рецепта за донъти - ами ето "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка наливаме вода (300 мл) и слагаме да се нагрява на котлона.

Към водата прибавяме кристална захар (100 г) и краве масло (60 г). Разбъркваме докато се разтвори захарта и маслото се разтопи.

Дръпваме тенджерката от котлона и оставяме течността да се поохлади. Когато стане хладка на пипане, прибавяме жълтъците (4 бр.), ванилия (1 бр.), суха мая (1 пакетче). Разбъркваме и постепенно слагаме пресято брашно, да замесим меко, нелепнещо тесто.

Завиваме готовото тесто с прозрачно полиетиленово фолио и оставяме да втаса. Когато увеличи обема си, разделяме тестото на две половини и всяка разточваме на кора с дебелина не-по-малко от 5 мм.

Изрязваме с кръгла формичка или чашка донъти, които слагаме в тава, върху хартии за печене, наръсени с брашно, за да не залепват за хартията.

Изрязваме в средата с капачка дупчица и така оформените донъти наръсваме леко с брашно, завиваме с найлон или кърпа, да не засъхват докато втасват. Втасалите донъти, изпържваме в повече олио, загрято на умерена температура.

Изпържваме до златисто или повече, според предпочитанията. Изваждаме върху скаричка да се отдели мазнината от пърженето. Поръсваме страхотните пържени донъти с пудра захар.

Донът мейкър за пухкави понички-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Донът мейкър за пухкави понички
12.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Донът мейкър или уред за приготвяне на понички. От вас се иска единствено да приготвите желаната сладка или солена смес за вашите донъти. Донът мейкъра ще свърши всички останало.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар