Страхотни пържени донъти

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
488
548
45
09/02/2020
"Трябва ви рецепта за донъти - ами ето "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка наливаме вода (300 мл) и слагаме да се нагрява на котлона.

Към водата прибавяме кристална захар (100 г) и краве масло (60 г). Разбъркваме докато се разтвори захарта и маслото се разтопи.

Дръпваме тенджерката от котлона и оставяме течността да се поохлади. Когато стане хладка на пипане, прибавяме жълтъците (4 бр.), ванилия (1 бр.), суха мая (1 пакетче). Разбъркваме и постепенно слагаме пресято брашно, да замесим меко, нелепнещо тесто.

Завиваме готовото тесто с прозрачно полиетиленово фолио и оставяме да втаса. Когато увеличи обема си, разделяме тестото на две половини и всяка разточваме на кора с дебелина не-по-малко от 5 мм.

Изрязваме с кръгла формичка или чашка донъти, които слагаме в тава, върху хартии за печене, наръсени с брашно, за да не залепват за хартията.

Изрязваме в средата с капачка дупчица и така оформените донъти наръсваме леко с брашно, завиваме с найлон или кърпа, да не засъхват докато втасват. Втасалите донъти, изпържваме в повече олио, загрято на умерена температура.

Изпържваме до златисто или повече, според предпочитанията. Изваждаме върху скаричка да се отдели мазнината от пърженето. Поръсваме страхотните пържени донъти с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар