ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста на тиган

Паста на тиган

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Паста на тиган
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
08/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Може би най-лесната паста на тиган, която всички у дома толкова обичат"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • гъби - 4 бр.
  • кайма - 300 г
  • паста - 300 г
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • доматена паста - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • сух риган - 1 к.л.
  • сух босилек - 1 к.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушките се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в дълбок тиган със сгорещено олио и се запържват.

Към тях се прибавят нарязаните на филийки гъби, а малко по-късно и каймата. Сместа се бърка, докато побелее каймата и стане на трохи.

Прибавят се смлените домати и доматената паста. След кратко разбъркване се слагат фузилите и се доливат около 350 мл топла вода.

Пастата се овкусява със сол, сух риган и босилек. Готви се на умерена температура, като се разбърква периодично до сваряването на пастата.

Ако е необходимо се долива още малко вода към готовата паста. Накрая, още топли, макароните на тиган се поръсват с настърган кашкавал.

Пастата на тиган е много вкусна, опитайте.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: