Карамелизирано грозде

Дани МолловаДани МолловаНовак
20/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 347
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • грозде - 400 г бяло и черно
  • захар - 200 г
  • ром - 100 г (може и коняк)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много хубаво измивате гроздето, отделяте зърната и ги оставяте напълно да изсъхнат. Най-добре ще е е да ги подсушите със салфетка. Във всяко зърно забийте клечка за зъби.

В сух съд разтопете захарта, добавете ромa и варете докато сместа почервенее. Намалете огъня. Потопете всяко зърно в карамелената смес, после веднага потопете в купа с ледена вода и оставете в плитък съд да се отцедят.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар