Солен млечен кекс

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
205
490
186
37
5
06/02/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с малко сол, прибавяме прясното и киселото мляко.

Натрошаваме овчето сирене, разбъркваме и добавяме на тънка струя разтопеното масло с олиото.

Накрая добавяме брашното размесено с бакпулвера.

Готовата кексова смес изсипваме в намазнена и набрашнена тава.

Поръсваме със сусам и печем вкусния солен кекс в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути.

Когато времето изтече, сервираме соления млечен кекс като вегетарианска следобедна закуска с чаша ароматен чай.

Кекс със сирене, на който няма как да устоите!

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар