ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Дърпана вита баница със сирене и яйца

Дърпана вита баница със сирене и яйца

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2721k3k7522
Дърпана вита баница със сирене и яйца
Снимка: Мария Симова
1 / 3
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Пухкава дърпана баница за добро утро"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 600 мл топла
  • брашно - около 1 кг
  • плънка
  • сирене - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцето, солта, олиото, оцета и топлата вода. Постепенно към тях прибавяйте от пресятото брашно и замесете меко тесто.

Разделете тестото на 10 топки и оставете настрани, покрити с чиста кърпа, за около 20 минути.

Всяка топка разточете в началото с точилка, след което се дърпа с ръце, докато получите необходимата тънка кора за дърпаната баница.

Всяка кора намажете с разтопената мазнина, поръсете с предварително смесените натрошено сирене и яйце и завийте на руло.

Първото получено руло се поставя в средата на предварително намазнена тава, останалите се завиват около него, като охлюв.

Оформената вита баница намажете с останалата мазнина и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете за около 35-40 минути.

Извадете готовата баница, поръсете със студена вода и покрийте за 10 минути с чиста кърпа преди да сервирате, за да омекне.

Сервирайте дърпаната вита баница със сирене и яйца с усмивка и увереност.

Добър апетит!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: