Печени картофи с наденица

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
158
793
3k
159
2
04/02/2020
"Не познаваме човек, който да не обича наденица с картофи, а вие? "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо757
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - за поръсване
  • риган - за поръсване на вкус
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • наденица - 2 бр. македонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на филийки. Поставете ги в тенджера със студена и посолена вода, добавете дафиновите листа и поставете на котлона да заврят, варите до полуготовност за около 10 минути.

Прецедете картофите от водата и оставете да се охладят. Поставете ги в тава, поръсете с подправките, прибавете соевия сос и олиото, разбъркайте внимателно.

Обелете и нарежете наденицата на филийки, но не до края, поместете ги в тавата.

Поставете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете за 30 минути.

Готовите печени картофи поднесете с печена наденица.

Вкусна и лесна рецепта за печени картофи с наденица!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар