Меки какаови сладки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
04/02/2020
"Посрещаме гости с меки какаови сладки още от вратата "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • олио - 50 мл
  • плодов сок - 2 с.л., на вкус
  • ванилия - 1/2 есенция
  • бакпулвер - 1 бр. (12г)
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л., по желание
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези сладки първо разбийте яйцата със захарта много добре, след което сипете течните съставки - плодов сок (тук е въпрос на вкус, аз използвах сока на половин лимон) и олиото.

За кратко се разбърква и течния шоколад.

Всички сухи съставки се смесват и се пресяват, като се добавят към яйчената смес лъжица по лъжица. Тук най-добре е да се разбърква с дървена лъжичка, шпатулка или ръчна бъркалка.

Сместа за меки сладки е доста лепкава, поради което се съхранява в хладилник за около 30 минути.

От тази стегнала смес се загребва с лъжица и се овалва обилно в пудра захар и едва тогава се дооформя с ръце.

Изпечете нашите меки какаови сладки на предварително загрята фурна на 170 градуса за точно 10 минути. Ако ги изпечете повече от 10 минути - ще станат твърде сухи, твърди и хрупкави, така че е важно да се следи времето им на изпичане на така приготвените какаови сладки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар