ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Спаначен сос за месо

Спаначен сос за месо

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
Спаначен сос за месо
22/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме магданоза и спанака за 7-8 минути във вряща подсолена и подкислена с оцет вода.

След това ги изваждаме, изцеждаме добре и пасираме с миксер или с кухненски робот.

Разбиваме сметаната с вилица, докато се втечни.

Добавяме готовото зеленчуково пюре, разбитата сметана и виното към майонезата.

Подправяме готовия спаначен сос за месо с черния пипер и солта.

Използваме този вкусен сос за заливка на печена риба, пълнени кюфтета, кебапчета на скара.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: