ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Желиран сос Майонеза

Желиран сос Майонеза

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
48
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разреждаме майонезата с помощта на виното и 3-4 с.л. студена вода до гъстотата на разбито кисело мляко.

Заливаме желатина с 3-4 с.л. студена вода и след като набъбне, го разтопяваме на гореща водна баня.

Прибавяме го към майонезата, като го изсипваме на тънка струя при непрекъснато разбъркване.

С така приготвения желиран сос Майонеза (докато още не е желирал) можем да заливаме варени яйца и месо.

След това слагаме в хладилник, за да стегне нанесеният върху тях сосът за месо.

По наше желание можем да разнообразим цветово част от соса. За да получим:

- розов цвят - използваме 1 с.л. доматено пюре

- зелен цвят - използваме сока от 1/2 връзка магданоз

- кафяво - използваме с разтвор от карамелизирана захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: