Сиропирани курабийки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
03/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, смесете захарта и водата и поставете на котлона да заври. След като заври, добавете лимоновия сок и варите за 10 минути, леко да се сгъсти, оставете да се охлади.

Сложете всички съставки за курабийките в купа и добавяйте пресято брашно, замесете меко нелепнещо по ръцете тесто.

Разделете тестото на 20 парчета, оформете ги с длани на топчета и ги оваляйте едно по едно в кокосовите стърготини.

Подредете курабийките в тава и печене в предварително нагрята на 180 градуса фурна, до лек златист цвят.

Приготвените курабийки залейте внимателно със студения захарен сироп, оставете на хладно място, докато попият сиропа и се охладят.

При приготвянето на тези сиропирани курабийки от турската кухня можете да замените кокосовите стърготини с всякакъв вид смлени ядки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар