Постна боб яхния

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
214
973
3k
191
2
Постна боб яхния
Снимка: Мария Симова
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"За любимата постна боб яхния времето винаги е подходящо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба в студена вода поне за 6 часа. Изхвърля се водата и се налива друга, поставя се на огъна и се оставя да поври 15 минути. Изхвърля се и тази вода, измива се боба и се налива друга. Поставя се на котлона и се вари до готовност.

В тиган налейте олиото и прибавете предварително почистения и нарязан на кубчета зеленчук – лук, моркови и чушки, пържете до лека промяна на цвета на зеленчука. Прибавете доматите, лютеницата и варите до изпаряване на сока.

Прибавете червения пипер, разбъркайте за кратко и сипете зеленчуковата запръжка при боба. След като отново заври, посолете ястието на вкус и поръсете с джоджен яхнията. Свалете боба от котлона и оставете да се задуши за около 10 минути преди сервиране на готовата постна боб яхния.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: