Лимонови напукани сладки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k1k2
Лимонови напукани сладки
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
31/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Свежи лимонови напукани сладки, подходящи и за делник, и за празник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта (с двата вида захар), докато захарта се разтвори напълно и при непрекъснато бъркане сипете олиото и сок от половин лимон.

Добавете ваниловата есенция и бакпулвера.

Добавете брашното по малко и разбърквайте. Може да използвате миксер, но аз предпочетох да бъркам с шпатула.

Получената смес е доста лепкава, което не трябва да ви притеснява. Съхранете я за 30-40 минути в хладилник, за да стегне.

С помощта на лъжичка оформете приблизително еднакви по големина топчета, които оваляйте в пудра захар.

След известно време, когато тестото започне да лепи по ръцете и лъжичката, навлажнете леко и продължавайте.

Наредете сладките върху тава с хартия за печене, поръсете допълнително с пудра захар.

Изпечете напуканите сладки на 180 градуса за около 10 минути.

Лимоновите напукани сладки са страхотни, опитайте ги.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: