ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети от мозък

Крокети от мозък

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
47
Крокети от мозък
Снимка: Sonya Simeonova
15/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене70 мин.
Общо150 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киснем свинския мозък за около 30 минути в студена вода и го почистваме от ципите.

Варим накиснатия мозък около 25 минути заедно с лука, моркова, целината, зърната бахар и черен пипер и дафиновия лист.

Оставяме го да изстине в бульона, изваждаме го и го смачкваме с вилица.

Сваряваме картофите и докато са топли, ги обелваме и ги правим на пюре.

Добавяме към мозъка пюрето от картофите, половината яйца, ситно нарязания магданоз, содата за хляб и солта.

Омесваме хубаво сместа и от нея с помощта на лъжица започваме да оформяме крокети от мозък.

Остава ни само да ги панираме с помощта на брашното, галетата и другата половина от яйцата и ги пържим в горещо олио, докато порозовеят.

Поднасяме ги като вкусно студено предястие. Уникални крокети с картофи!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: