Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с гъби в гювеч

Вратни пържоли с гъби в гювеч

Вратни пържоли с гъби в гювеч
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
29 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
209 мин.
Порции
5
"Вкусна порция вратни пържоли с гъби, приготвени в гювеч, се задава към вас"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 5 бр. вратни
  • сол
  • подправка за пържоли
  • горчица - 4 с.л.
  • гъби - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се поръсват със сол, готова подправка за месо и се намазват от двете страни с горчица. Гъбите се почистват и нарязват на филийки (аз ги обелвам ).

Дъното на глинен гювеч се намазнява и покрива с няколко пържоли. Отгоре се подреждат част от нарязаните гъби. Следва ред пържоли, след тях гъби.

В гювеча се налива малко бира, слага се капака и се поставя в студена фурна.

Пече се за около половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса.

Вратните пържоли с гъби в гювеч са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: