Пълнена пуйка с черен дроб и кестени

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
20/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр. малка
  • лук - 1 глава, кромид
  • кестени - 200 г
  • пилешки дроб - 150 г (дроб от пуйка)
  • олио - 5 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества
Печена Пуйка

Начин на приготвяне

Сваряваме кестените, обелваме ги и ги пасираме.

Задушаваме лука в половината количество олио и 1 с.л. вода, докато поомекне.

Към лука прибавяме ситно нарязания дроб и го задушаваме до омекване. Пасираме и подправяме с коняка, черния пипер и солта.

Към таз смес добавяме пюрето от кестените и разбъркваме добре.

С пръстите на ръцете внимателно отлепваме кожата на пуйката от месото (без да я махаме).

Шприцоваме равномерно готовата смес под кожата на пуйката.

Поставяме нашата пълнена пуйка с черен дроб и кестени в подходящ съд и я заливаме с останалото олио и 1/2 ч.ч. вода.

Печем тази вкусна пълнена пуйка на умерена фурна. Поднасяме топлата печена пуйка за вечеря или обяд.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар