Пиле с къри на тиган

Пиле с къри на тиган1 / 2
03/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г /от бутчета/
  • олио - 1 ч.л.
  • кокосово мляко - 300 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л. лют
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр. зелени
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го запържваме за 2-3 минути в олиото в дълбок тиган. Добавяме чушките, нарязани на едро, и счукани двете скилидки чесън.

Запържваме за още 2-3 минути и наливаме кокосово мляко. Добавяме всички подправки, разбъркваме и намаляваме температурата.

Задушаваме 20 минути. Добавяме нишестето, разбъркано с водата и разбъркваме. Варим още около 10 минути и отместваме от котлона готовото пилешко задушено.

Сервираме ястието Пиле с къри на тиган, като заливаме с 2-3 лъжици растителна сметана или с оризова гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: