Свинско шкембе с кашкавал на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
341
3
30/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско шкембе - 1 кг
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - по желание
  • масло - 50 г
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме шкембето в съд с оцет и сода, оставяме така за около 30 минути.

След това измиваме много добре и слагаме да се варим.

Вадим шкембето, след като е сварено, и го нарязваме на ивици.

В съд нареждаме маслото, слагаме отгоре нарязаното масло, поръсваме с черния пипер, червен пипер, разбъркваме и пъхаме във фурната.

Оставяме така за около 10-15 минути, след което вадим и поръсваме обилно с настъргания кашкавал.

Отново поставяме в печката и печем до желания загар. Свинското шкембе с кашкавал на фурна е много вкусно мезе, опитайте.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар