Турска сладка баница с грис и орехи

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
158
791
3k
158
2
26/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа. Смесете захарта и водата и поставете на котлона да заври.

След като заври, прибавете ванилията и лимоновия сок, отстранете тенджерата и оставете настрани да се охлади напълно.

Сгънете всяка от корите за баница поотделно, като хармоника.

Подредете ги една до друга в намазнена тава, поръсете ги с предварително смесените грис и смлени орехи, включително и в улеите и напръскайте с разтопеното масло.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до придобиване на лек кафяв загар на корите.

Докато корите се пекът, смесете продуктите за заливката за сладка баница и ги разбъркайте добре.

Извадете тавата със запечените кори и върху тях разпределете заливката равномерно, като се стремите да попадне и в улеите.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и я върнете във фурната и печете на 180 градуса, за 35 минути, като последните 5 минути, премахнете фолиото.

Залейте внимателно готовия горещ сладкиш със студения сироп.

След няколко часа турският сладкиш с грис, орехи и готови кори е напоен със сиропа и готов за сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар