ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Козунаци»Козуначено руло с ром

Козуначено руло с ром

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
300
900
477
78
7
26/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Хо-хо-хо... и козуначено руло с ром"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и го смесваме с малко брашно и маята. Разбъркваме добре, покриваме с кърпа и го оставяме за 20 минути да се активизира маята.

През това време разбиваме жълтъците със захарта, ванилията, олиото, рома и разтопеното масло. Добавяме закваската и омесваме меко тесто.

Покриваме с кърпа и оставяме да удвои обема си. За плънката разбиваме белтъците на сняг и добавяме какаото, канелата и натрошените орехи.

Готовото тесто за козунак разточваме на тънък лист и намазваме с плънката по цялата дължина. Навиваме на руло и слагаме козунака в намазнена тава.

Оставяме да втаса за още 20 минути, намазваме с яйце и поръсваме със захар. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50-60 минути това козуначено руло с ром.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: