Шарен солен кекс

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9893
Шарен солен кекс
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
23/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата. Прибавя се на струйка прясното мляко. След това се добавят зехтинът, солта, на порции пресятото брашно и бакпулвер.

Бъркането продължава, докато се получи еднородна гладка смес. Сиренето се нарязва на кубчета, колбасът и сушените домати на дребно, а маслините на филийки.

Нарязаните продукти се слагат заедно с тиквените семки в кексовото тесто.

Всичко се разбърква отново, за да се разпределят прибавените продукти равномерно в тестото, след което то се прехвърля в продълговата форма за кекс (предварително покрита отвътре с хартия за печене).

Така приготвеният солен кекс се пече в загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 50 минути, като готовността му се проверява с метода на сухата клечка.

Поднасяме готовия шарен солен кекс.

Ароматен кекс със сушени домати и маслини!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: