ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Украински борш с цвекло и свински ребра

Украински борш с цвекло и свински ребра

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k192
Украински борш с цвекло и свински ребра
24/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Обожаваме борш, а има ли и свинско месце - това е Рай"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 600 - 700 г
  • вода - 5 л
  • картофи - 2 - 3 бр
  • цвекло - 1 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • зеле - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • доматена паста - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • копър - на вкус (или магданоз)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските ребра и ги слагаме да се варят в тенджера със студена вода.

Като се свари хубаво месото, добавяме картофите, предварително срязани на квадратчета.

Настъргваме цвеклото и го запичаме на тиган.

След това към него добавяме лука и морковите, които също са ситно нарязани.

Нарязваме чушката и доматите и заедно с доматена паста ги добавяме към цвеклото, лука и морковите.

Цялата тази смес се задушава в тигана около 10 минути и след това изсипваме всичко в бульона с картофите.

Добавяме копър (магданоз) на вкус, когато бульонът започне да ври. Чакаме да поври около 10 минути.

Изключваме котлона и веднага добавяме счукания чесън в готовия украински борш с цвекло и свински ребра.

Препоръчително е да хапваме нашия борш с течна сметана и да го сервираме с малки хлебчета и чесън. По желание може да поръсим и с пресен лук при поднасяне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: