Люти чушки в бидон

VessiVessiНовак
16/08/2013
"Правим-струваме, а чушките все свършват. Затова този път сме решили да ги направим направо в бидон!"
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 028
  • Преглеждания за месеца1443
  • Преглеждания за седмицата361
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг
  • оцет - 1.5 л
  • вода - 500 мл
  • сол - 2 к.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подрежете дръжчиците на почистените чушлета и ги сипете в малък бидон.

Пригответе саламура от оцета, водата, солта и захарт. Кипнете сместа и щом всичко се стопи, залейте чушките.

Преточете туршията няколко пъти и след това я съхранявайте на студено.

Рейтинг

5 11
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
30.08.2019 22:37
С гореща саламура ли заливате чушлета?
7
0
Анка георгиева
Анка георгиева
22.08.2013 22:22
но мисля,четрябва да се направи венче от лозови,дюлеви и вишневи клонки,ведньж за аромат,но и да притиснат чушкитеда не изплуват и да се развалят.
14
0