Пълнено пиле по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
361
1k
1k
219
2
Пълнено пиле по турски
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции1
"Южните ни съседи имат специален начин за приготвяне на пълнено пиле, даваме ви възможност да го научите и вие"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • ориз - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 в.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в 2 в.ч. топла вода и лъжичка сол.

Докато оризът се накисва, запържете наситнената глава лук в олиото, добавете маслото и едва тогава запържете предварително изцедения ориз.

Овкусете със сол 1 ч.л., черен пипер 1 ч.л., червен пипер - 1 ч.л.

Залейте с 1/2 в.ч. топла вода, изчакайте да се поеме и махнете от котлона.

Напълнете предварително изчистеното пиле, зашийте и намажете с разтопено масло и сол.

Изпечете до готовност на 170 градуса (около 60 минути) пълненото пиле.

Поднесете пълненото пиле по турски със свежа салата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: