Салата от червено зеле по фламандски

21/01/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • червено зеле - 700 грама
  • ябълки - 1 брой
  • целина - 200 грама, на глави
  • сметана - 100 грама за готвене
  • лук - 1 глава, кромид
  • олио - 4 супени лъжици
  • оцет - 4 супени лъжици
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво целината и червеното зеле. След това ги нарязваме на много тънки ивички и леко ги претриваме със солта.

Нарязваме на ситно кромида и го добавяме към готварската сметана, заедно с олиото, черния пипер и оцета, като го разбъркваме добре.

Изливаме готовата смес върху целината и червеното зеле и пак бъркаме.

Готовата зелева салата се оформя за поднасяне, като се украсява с резенчета или кръгчета от ябълката.

Можем да поднесем салата от червено зеле по фламандски за предястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар