Лучена торта

Ани ПехливановаАни ПехливановаНовак
17/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 585
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в подходящ съд. В средата му направете кладенче и в него сипете разтопеното масло, солта, бакпулвера и замесете меко тесто. По време на месенето доливайте и по малко вода ( но не повече от 1/2 ч.ч.). Покрийте тестото и го оставете да си "почине".

Почистете лука и го нарежете на тънки филии. Загрейте маслото и задушете лука на умерен огън около 5-6 минути, след което отстранете съда от котлона и оставете да се охлади.

Кипнете млякото. На тънка струйка влейте предварително разбитите яйца. Бъркайте непрекъснато и добавете настъргания кашкавал, сметаната, солта, черния пипер и индийското орехче. Отново кипнете и отстранете от котлона.

Разточете тестото на лист с дебелина 1 см и застелете с него намазнена и набрашнена тавичка, така че да покриете дъното и стените. Отгоре наредете задушения лук и залейте с яйчено - млечната смес.

Сложете лучената торта да се пече в най-ниската част на загрята на максимална температура фурна. Запечете за 6-7 минути, след което намалете температурата на 180 градуса и вдигнете тавата на средата на фурната.

Печете до готовност - около 45-50 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар