Македонски мекици

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k5612
Македонски мекици
Снимка: Мария Симова
18/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
13
"Македонските мекици са истинска наслада за окото"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята с малко топла вода и щипка захар, оставете за 5 минути да шупне.

В купа пресейте брашното, оформете кладенче и прибавете жълтъците в него. Добавете солта, олиото, шупналата мая и леко затопленото мляко, замесете меко нелепящо се по пръстите тесто за мекици. Покрийте тестото и оставете за 30 минути да втаса.

Премесете тестото и оформете 13 топки от него. Нагрейте олиото на умерен огън.

Всяко топче разтегляте на мекица и пържите в загрятата мазнина, за 2-3 минути от двете страни или до желания от вас загар.

Пожелание поднасяте готовите македонски мекици с айвар или сирене.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: