Македонски мекици

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
207
947
3k
199
2
Македонски мекици
Снимка: Мария Симова
18/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции13
"Македонските мекици са истинска наслада за окото"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята с малко топла вода и щипка захар, оставете за 5 минути да шупне.

В купа пресейте брашното, оформете кладенче и прибавете жълтъците в него. Добавете солта, олиото, шупналата мая и леко затопленото мляко, замесете меко нелепящо се по пръстите тесто за мекици. Покрийте тестото и оставете за 30 минути да втаса.

Премесете тестото и оформете 13 топки от него. Нагрейте олиото на умерен огън.

Всяко топче разтегляте на мекица и пържите в загрятата мазнина, за 2-3 минути от двете страни или до желания от вас загар.

Пожелание поднасяте готовите македонски мекици с айвар или сирене.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: