Голи лозови сарми с булгур и ориз

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
18/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олиото и в него се запържва предварително нарязания на ситно лук и морков. Когато зеленчуците поомекнат, се прибавя кълцано свинско месо.

След като то побелее се слагат булгур с ориз. Сместа се овкусява със сол, чубрица червен и черен пипер.

След разбъркване се прибавят нарязаните на ивици лозови листа, домати и три чаени чаши вода.

Голите лозови сарми с булгур и ориз се готвят на слаб огън на котлона, до омекване на съставките. Сервират се по желание мързеливите сарми с лъжица кисело мляко.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар