Лозови листа в буркани за зимата

ЗорицаЗорица
Копирайтър
111
16
310
1
18/01/2020
"Нетрадиционна зимнина, с която можем да приготвяме любими ястия - ето как да си приготвите лозови листа в буркан, за да хапвате вкусно през целия сезон "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лозови листа - 60 - 80 бр. млади
  • синапено семе - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • бахар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозови листа се измиват и изцеждат.

В дълбока тенджера се приготвя саламурата, като се налива водата, оцета, солта, захарта и подправките - бахар, чер пипер и синапено семе. Слага се на котлона и щом саламурата заври, в нея се пускат навитите на руло и вързани с канап по 20 бр. лозови листа. Изваждат се, щом си променят леко цвета.

Маха се канапа и рулцата с лозови листа се прехвърлят в буркани.

Саламурата се прецежда и се налива в бурканите.

Слагат се капачки на бурканите и се стерилизират за 2-3 минути, щом водата заври, под ключ. Обръщат се с капачките надолу, докато изстинат.

Освен за лозови сарми, лозовите листа в буркани могат да се използват и за вкусни ястия с месо и чорби.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар