ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Ливански лозови сарми

Ливански лозови сарми

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
915
148
99
Ливански лозови сарми
04/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции30

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете ситно моркова, чесъна и бадемите. Запържете зеленчуците в сгорещения зехтин в дълбок тиган и след малко добавете и бадемите. Разбъркайте за кратко с тях и добавете ориза. Бъркайте, докато и той се запържи. Поръсете с канелата и смления бахар.

Нарежете ситно домата и го добавете към сместа. Посолете леко, разбъркайте и долейте 200 мл гореща вода. Задушавайте до попиване на течността. Сега добавете каймата и разбъркайте, докато хубаво се надроби. Махнете съда от котлона и разбъркайте с лимоновия сок и скълцания джоджен.

С плънката завийте еднакви лозови сармички. Подреждайте ги в тенджера и долейте малко олио, както и вода до покриване на сармите по ливански. Отгоре притиснете с чиния. Сложете капака на тенджерата и варете тези сарми с кайма така за около 40 мин.

Получават се много вкусни сарми по ливанска рецепта.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: