Солен гъбен кейк

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
148
9
397
3
21/01/2020
"Гъбеният кейк поднасяме топъл, за да бъде още по-мекичък и вкусен "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, олиото, млякото, бакпулвера и брашното приготвяме тесто за кекс. В малко мазнина запържваме нарязания на ситно лук и гъбите.

След като се запържат добре, ги изваждаме от мазнината и ги смесваме с натрошеното сирене.

В намазнена форма за кекс изсипваме половината от кексовото тесто, отгоре слагаме от плънката и покриваме с останалата част от кексовото тесто.

Печем този солен кекс в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.

Поднасяме готовия солен гъбен кейк, докато е още топъл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар