ezine.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Домашен пшеничен чипс

Домашен пшеничен чипс

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Домашен пшеничен чипс
14/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете първо маята в леко топлата вода с щипка захар и добавете останалите продукти. Замесете гладко тесто. Разточете го с точилката за няколко минути, след което го оставете да почива около 25 минути.

Тестото се разделя на 2 части, а всяка от тях - на 6 равни части.

Всяка част се разточва търпеливо много тънко - до дебелина 2-3 мм. Загрейте тиган с дебело дъно - най-добре чугунен, и запечете всяка платка за по 1-2 минути от двете страни.

След това охладете платките и ги нарежете/натрошете на дребно чипса. По ваш вкус в тестото може да добавите подправки или семена по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: